Stap 1
Doe alle ingrediƫnten in een kom en roer door elkaar tot het geheel gemengd is. Stort het mengsel op je werkblad en kneed het mengsel met je handen tot een soepel deeg. Je kan eventueel het deeg ook met een keukenmachine met deeghaak kneden. Wanneer het deeg goed gekneed is, vorm je het deeg tot een bal en leg je het in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg in ongeveer 60 minuten tot dubbel volume rijzen.
Stap 2
Stort het deeg na het eerste rijzingsproces op het werkblad. Druk de lucht eruit en bol het deeg losjes op. Laat het deeg vervolgens afgedekt 15-30 liggen. Leg het gevormde deeg in een met een bebloemde theedoek beklede kom met de ‘goede’ kant naar beneden.
Stap 3
Verwarm de oven, met daarin een broodbaksteen of met bakpapier beklede bakplaat, een uur voordat het brood de oven in gaat op 230 graden Celsius. Zet de laatste tien minuten een lege ovenschaal op de bodem van de oven en verwarm mee. Laat het deeg in 45-65 minuten rijzen totdat deze bijna verdubbeld is. Het deeg is genoeg gerezen als het deeg langzaam terug veert als je met je vinger er op drukt.